Træningsprogrammet er opdateret
13. september

Det er rigtig fedt, at der møder mange op træning hver gang !! Vi fortsætter træningen frem mod uge 44, hvor du har mulighed for at have som mål at kunne deltage i et motionsløb på enten 5km, 10 km eller ½ marathon. Du kan også bare møde op for at løbe uden at have som mål at deltage i et løb!

Trænings programmet er blevet ajourført med km på de enkelte dage. Der står to distancer på hver dag: x/y km. Hvor x km er for dem, der træner til 5/10 km og y km er for ½ marathon. Vi har 'omdøbt' træningstyperne, så intervalløb enten er fartleg, bakkeløb eller intervalløb. Tempoløb er blevet til løb - for at signalere, at der er dage, hvor vi 'bare' løber. Distanceløb om lørdagen hedder stadig distanceløb ;o) Hvis du ikke kommer til træning en lørdag - og har mål om at løbe 10km eller ½ marathon, så bør du selv løbe den angivne distancen i løbet af weekenden.


 

Vores ambition er, at der til hver træning opdele i to store hold - eet der løber x km og eet der løber y km. Og så vil der inden for hvert hold blive lavet grupperinger alt efter om man vil løbe langsomt - mellem - hurtigt. Så kan man både løbe en kort distance hurtigt eller en lang distance langsomt! Coopertesten og 1. runde af respitløb er en hjælp til at finde finde sig eget (og andres) niveau. Som udgangspunkt kommer ingen til at løbe alene hjem. Der er 2. runde af respitløb i uge 38 og Coopertest 2 i uge 39.

Du finder programmet på vores kalender her. Indholdet af dagens træning og de ansvarlige trænere ses ved at klikke på 'dagens tekst' i kalenderen. Den aktuelle uges program vil fremgå af forsiden på hjemmeside. Endvidere bliver måneds program hængt op på opslagstavlen i sportshallen.

Trænings program for vinteren starter op i uge 45.

Sommerfest
27. august 2010 kl 19.00

Vi holder festen i i AnneMettes have, Solvænget 18, hvis vejret tillader det. Ellers i Jan’s fælleshus på Hjelmagerparken.

Det koster 150 kr. pr. løber at deltage. Indbetales til klubbens kontonr. Skriv navn + sommerfest. Medbring selv kondivand.

Løbende tilmelding kan ske til annekaervej20a@hotmail.com frem til den 20. August 2010.

Indbydelse sommerfest 2010
Fælles kørsel til motionsløb
12. august 2010

Søren koordinerer fælles kørsel til Fulden Løbet lørdag den 4. september (6,3 km og 10,8 km) samt Audi Challenge ½ Marathon søndag den 5. september.

 

Du skal selv tilmelde dig:

- Fulden Løbet

- Audi Challenge ½ Marathon

 

Hvis du er interesseret i fælles kørsel, så kontakt Søren på xaarsk@smc.dk

Træningsprogram for sensommeren og efteråret
9. august 2010
Så er trænings programmet for sensommeren og efteråret på plads - med opstart i uge 32 (9. august) og 13 uger frem. Programmet giver dig mulighed for at have et mål om at kunne løbe 5km, 10km i eller ½ marathon i uge 44. Trænings program for vinteren starter op i uge 45.

Programmet er bygget op omkring en skabelon med tre trænings typer hver uge: tempoløb - mandag i ulige uger, onsdag i lige uger intervalløb - mandag i lige uger, onsdag i ulige uger distanceløb - hver lørdag Hver træning starter med fælles opvarmning i form af øvelser og/eller luntetrav ca. den første km. Så bliver der er kort stop, hvor folk kan finde sammen i niveauer. Når der er interval træning på programmet, så planlægger vi at gøre det i fællesskab, hvor de enkeltes forskelle i hastighed udlignes.

Du finder programmet på vores kalender her. De enkelte trænings dage samt udvalgte motionsløb er sat i kalenderen. Indholdet af dagens træning og de ansvarlige trænere ses ved at klikke på 'dagens tekst'. Den aktuelle uges program vil fremgå af forsiden på hjemmeside. Endvidere bliver måneds program hængt op på opslagstavlen i sportshallen. Vi ajourfører indholdet af træningen een måned frem i tiden, så det kan tilpasses deltagerne. Endvidere bliver der påsat trænere for hver måned. Det er trænerne, der i fællesskab har til opgave at planlægge ruter, sørge for at de bliver uploaded på vores hjemmeside. Og ikke mindst tage teten ved opvarmning og informere om, hvorhen turen går.

Programmet er for alle - uanset om du lige har gået på løbeskolen, løber i langsomt eller sprinter. Vores ambition er, at der hver trænings gang er 3 niveauer. Som hjælp til at finde sig eget (og andres) niveau afholder vi Cooper test tre gang i løbet af træningsprogrammet. En cooper test består i, at man løber så langt man kan i løbet af 12 minutter. Datoerne er 16. august, 29. september og 27. oktober. Det giver dig også mulighed for at se, hvordan din egen form udvikler sig.

Indtil jul afholder vi 4 gange respitløb for at kåre årets klubmester. Du kan læse mere om respitløb her. Datoer er:

Respitløb 1 - 25. august
Respitløb 2 - 20. september
Respitløb 3 - 13. oktober
Respitløb 4 - 13. november

God løbe sommer

PS: Når du klikker på en træningsdag i kalenderen, så vises beskrivelsen som en popup. Beskrivelsen lukkes ikke ved at klikke på det lille kryds i højre højre, men ved at klikke til venstre for boksen ;o) Du kan også klikke på en ny træningsdag - så skifter boksen indhold.
Swiss Alpine
1. august 2010

Løbeklubbens formand Anne-Mette har gennemført Swiss Alpine løbet på ikke mindre end 78  km. Stort tillykke!

Se mere om løbet her.....

 
Så lykkedes det 78km i de schweiziske alper!
15. augsut 2010
Når man planlægger sin træning og sine mål så indgår der blandt andet at målene skal være realistiske, men engang imellem går det jo lidt anderledes blandt andet da vi besluttede at tage udfordringen op og løbe K78 i Davos i de schweiziske alper efter at have overstået K42 som var den sidste del af ruten på de 78km.

Så i foråret 2007 var vi godt i gang med vores træning, det hele gik efter planen. Jeg var langt om længe kommet under 4 timer i Hamburg og den sidste lange løbetur som var 50km i Fredericia var godt overstået. Fjorten dage før løbet, startede ferien og efter to timers ferie kunne jeg mærke at kroppen begyndte at værke, åh nej jeg fik feber og en god gang forkølelse som varede den første uge af ferien men kufferten blev pakket og turen gik ”sydpå”.
Det blev både en god og en dårlig oplevelse. Den gode del var, at min løbemakker gennemførte med bravur og i flot stil, hun er bare sej :O)
Anni i mål efter 78km (Davos 2007)

Den dårlige var at jeg selvfølgelig overhoved ikke var klar til at løbe men valgte at prøve alligevel. Men fornuften sejrede og ved de 39km, hvor man endnu havde mulighed for at tage toget tilbage til startstedet, stoppede jeg. Jeg havde, selvom det var et par år siden, stadig i frisk erindring turen op til Keschhütte, samt turen over Scaletta passet som virkelig er ”op ad bakke”.

 

Desuden var jeg i tvivl om jeg ville være i stand til at overholde de tidsgrænser der var senere på ruten, så ankommer man bare et minut for sent i forhold til tidsrammen, så må man vende om og gå ned ad bjerget igen og det havde jeg alligevel ikke mod på :O) Så på vej hjem i toget besluttede jeg at det var ikke sidste gang turen gik til Davos - dette skulle gøres færdigt. Men næste gang skulle jeg have tabt 10 kg, løbet flere lange ture og de skulle ikke mindst være hurtigere :O)

Så i efteråret 2009 besluttede jeg at sommeren 2010 skulle det store slag stå.

I løbet af efteråret blev der planlagt og diskuteret løb og muligheder. Vi skulle blandt andet løbe Dr. Nielsen Marathon i Vejle sidst i januar (et løb der i den grad kan anbefales) dette ville give en rigtig god start på året. Hotellet blev booket og vores lille løbetrio gjorde klar men det gik ikke helt efter planen. Mine to løbekammerater klarede det i flot stil, hvor imod jeg endnu engang måtte stoppe. En uge med roskilde syge (jeg tabte oven i købet 5 kg på 3 dage, hvilket for engang skyld var svært at glæde sig over) var alligevel for meget og efter 28km blev jeg kørt hjem (tak for turen Steen).

Nå men op på hesten igen, men sådan gik meget af vinteren 3 gode uger og så syg igen, sådan fortsatte det et stykke tid.


Så blev det forår og trioen tog turen til Hamburg med Århus1900 bussen.
Målet var at bruge turen som træningstur, så jeg måtte ikke løbe ”for stærkt”. Væk var presset og det blev en rigtig god tur i tiden 4:10. På vejen hjem kunne vi så fejre at den ene fra trioen løb sit maraton nr. 20.
Vi to andre måtte på den igen i København (4:19) og derefter kunne vi så også fejre vores maraton nr. 20.


For at få de sidste lange ture deltog jeg i Åbenrå Bjerg maraton (4:35) samt et ekstrem maraton i Svanninge Bakker, hvor jeg fik kam til mit hår og blev en del klogere på, når de skriver ekstrem maraton, så er det ikke uden grund! (6:02)
Men en helt utrolig flot dag, godt arrangement med en fantastisk opbakning fra det fremmødte publikum, ikke mindst fra de andre løbere. Svanninge bakker gav ømme ben og hofter i en hel uge, så jeg blev enig med mig selv om at nu måtte det være nok, og nedtrapningen gik i gang.

Op ad igen i Svanninge bakker, denne bakke kom man op 10 gange!
Anni og jeg på træningstur fra Dürrboden til Davos
Så oprandt den store dag efter en uges tilvænning i Davos med blandt andet træningsture om Davoser See, løbetur ned Jacobshorn til Davos samt 14km fra Dürboden til Davos, nu var jeg klar.

I anledning af 25 års jubilæum for Swissalpine, havde man udvidet tidsgrænsen fra 12 til 14 timer. Dette gav os almindelige motionister muligheden for at føre vores drøm ud i livet. Så klokken seks lørdag vinkede jeg farvel til min mand og løbekammerat Anni som begge var gået med for at sikre at jeg kom godt af sted :O) Vejret havde været 12-15°C og regn det meste af ugen, men denne dag var det klart vejr og omkring frysepunktet ved start.
Det var godt nok mørkt og koldt
Broen ved Wiesen
Selve turen er helt ubeskrivelig efter 3-4km igennem byen kommer man ud på mindre grusveje, stier og dyreveksler, noget af tiden i skov og ind imellem det flotteste view over dale og landsbyer, blandt andet i Monstein
(16.6km) passeres den yndigste kirke. Turen går videre igennem og over slugter blandt andet broen ved Wiesen (24.8km) som godt kan give kriller i maven.

I Bergun (39km) var der depot med mulighed for at skifte tøj, her skal man endvidere have passeret inden 5 timer for at få lov til at fortsætte. Alt gik efter planen, forventet ankomst 4.30-4.45, jeg ankom 4.35, t-shirt skift og hilse på familien som var mødt op for at heppe (dejligt). Tog derefter fat på den næste del som jeg vidste, ville blive knap så lige til.

Men det gik der opad og da trægrænsen skulle passeres var jeg godt 20 min om 1km og den næste var lidt hurtigere 18min! Men hvor der er vilje er der vej - Keschhütte (52.9km) blev passeret og dernæst gik det over stok og sten på dyrevekslen indtil Scalettapass (60.1km) - nogle gange hurtigere end andre.
Aftalen med familien var kl. 16 ved Dürrboden (64.4km) og her ankom jeg 15.50 og blev mødt med et ”neej hvor er du sej mor”, og så kan man jo klare det hele :O) så af sted gik det de sidste 14km.

T-shirt skift og taktik møde
Det er den vej og op!
Efter 11 timer og 37 min løb jeg over målstregen :O) Det er ikke helt til at beskrive hvordan man har det når man løber ind på stadion efter 78km, udover en ubeskrivelig god følelse i maven, men det kan man vel næsten se på billedet :O)

Min løbemakker som gennemførte de 78km i første forsøg, var der for at ønske tillykke, efter selv at have løbet ruten på 21km. Tja nu kan den tur vinges af efter 3 års venten og mange tanker! Hmm, de 10kg er der stadig og meget hurtigere var jeg ikke blevet, men jeg fik trænet og det var åbenbart det vigtigste:O)
I skrivende stund er der allerede nye planer og tanker, hvis man kan dette kan man så løbe 100km? Hvem ved om ikke andet, så kan man jo altid prøve Bloksbjerg Marathon i oktober, der skulle vel være mulighed for at snyde lidt! (kosten står klar)

Hilsen Anne-Mette

Skødstrup Løb, 8541 Skødstrup | www.skoedstruploeb.dk | skoedstruploeb@gmail.com | Formand Birgit Juul Jensen mobil 27520740
Lav din egen hjemmeside med mono.net